top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHanne Johnsrud

ACP injeksjon


Hva er ACP injeksjoner?


ACP (Autologous Conditioned Plasma) injeksjoner er en behandlingsform som kan fremme raskere tilheling i ledd og bløtvev som muskulatur, sener og leddbånd.

Ved ACP-behandling benyttes hundens/kattens eget blod for å lage et plasmakonsentrat, også kalt platerikt plasma (PRP). Dette er rikt på vekstfaktorer som fremmer vevsreparasjon og reduserer betennelsestilstander.


ACP benyttes ofte ved behandling av artrose, leddbånds-, sene- og muskelskader, samt inflammasjonstilstander i ledd og skjelett.Hvordan fungerer ACP?


Det tappes blod fra hunden/katten med en spesiallaget dobbel sprøyte, og prøvematerialet sentrifugeres for å separere plasmaet. Dette platerike konsentrerte plasmaet injiseres deretter plasmaet i det skadede området, hvor det stimulerer til naturlig tilheling. En ACP-behandling gjøres mens dyret er sedert.


Det er anbefalt 3 behandlinger med 7-10 dagers mellomrom

Fordeler med ACP:


  • Reduserer smerte og betennelse

  • Forbedret helbredelse av vev og ledd

  • Naturlig og sikker prosedyre

  • Virkestoffet stammer fra pasientens egen kropp og tolereres derfor godt av kroppen

  • Pasienten kan reise hjem etter kort tid


Hvem kan ha effekt av ACP behandling?


Denne behandlingen er spesielt nyttig for hunder og katter med kroniske leddproblemer som osteoartritt. Pasienter som har gjennomgått leddkirurgi kan også ha god effekt av behandling.


ACP-behandling anbefales hos pasienter med mild til moderat artrose (grad I–III). Det samme gjelder de fleste skader på bevegelsesapparatet, leddbånd og sener. ACP-behandling kan også hjelpe med restitusjon i tilfeller med muskelskader eller senebetennelse.


Har du spørsmål omkring ACP behandling, eller lurer du på om ditt kjæledyr kan ha nytte av behandlingen? Kontakt oss på post@dyribevegelse.no49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page